Slide background
Slide background

the sleeping beauty royal opera house

Vier het 70-jarige jubileum van The Royal Ballet’s productie en stap binnen in een sprookjesachtige wereld vol prinsessen, feeën en magische spreuken. De zeer geliefde klassieker, The Royal Ballet’s The Sleeping Beauty combineert het beste van klassiek ballet, met al haar charmes en virtuositeit, fantastische muziek en getalenteerde dansers. Toegangsprijs 20 €
Als eerste gechoreografeerd op Tchaikovsky’s prachtige muziek door Marius Petipa in Rusland in 1890, heeft The Sleeping Beauty mooie ensembles, solo’s, inclusief de Rose Adagio wanneer Prinses Aurora haar huwelijkskandidaten ontmoet en natuurlijk de feestelijke dansen voor de vrolijke bijeenkomst van prins en prinses. The Royal Ballet’s mijlpaal enscenering is opnieuw tot leven gewekt voor het 75-jarig jubileum van 2006.

De ontwerpen van Oliver Messell, een van de grootste decorontwerpers van de 20e eeuw, zijn bewaard en geüpdatet voor deze productie van Peter Farmer. De rijke interpretatie van de barokke rijkdom in het koninklijke hof, de panoramische reis van de prins naar het begroeide paleis en de kleurrijke personages in dit beroemde sprookje, maakt deze Sleeping Beauty tot een spektakel als geen ander.
Marius Petipa 2016
180 minuten
Nederlands
Groot-Brittannië
Geen voorstellingen gevonden