Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

el clan

Deze film wordt vertoond in het kader van de Spaanse Cyclus 2018 - 2019. Het gezegde dat misdaad niet loont, lijkt in strijd met de vele films die laten zien dat er een aardige cent mee te verdienen valt. Immers, zo lang je de juiste mensen te vriend houdt, hoeft justitiële vervolging geen belemmering te zijn.
Dat bleek enkele jaren geleden uit de Whitey Bulger-biopic Black Mass en dit gegeven komt ook om de hoek kijken in het eveneens op ware gebeurtenissen gebaseerde El Clan.

Centraal staat de familie Puccio, die in het Argentinië van de jaren tachtig (tijdens de nadagen van de militaire dictatuur en de dageraad van de democratie) zijn geld verdiende met het ontvoeren van mensen uit rijke families. Helaas voor laatstgenoemden was betaling van het losgeld geen garantie levend te worden vrijgelaten.

Men spreekt wel eens van de banaliteit van het kwaad. Alledaagse, normaal ogende mensen die gruwelijke misdrijven plegen en daar 's nachts niet wakker van liggen. Het verhaal van El Clan over de beruchte familie Puccio is een variatie op dit gegeven, hoewel regisseur Trapero moeite heeft dit waargebeurde drama op een empathische en interessante manier tot leven te wekken.
Pablo Trapero 2015
110 minuten
Guillermo Francella, Peter Lanzani, Gastón Cocchiarale, Lili Popovich, Giselle Motta, Franco Masini, Antonia Bengoechea
Spaans
Nederlands
Argentinië, Spanje
Geen voorstellingen gevonden