Slide background
Slide background

Podium Windkracht Presenteert Tuur Florizoone en Eric Vloeimans

tuur florizoone en eric vloeimans - podium windkracht

Geen voorstellingen gevonden
'een verstrengeling van wondermooie accordeonimprovisaties met de fluwelen tonen van de trompet tot filmische muziek'

Trompettist Eric Vloeimans is een topattractie in de Europese jazz scène. Niemand haalt zoveel verschillende klankkleuren uit de trompet, niemand heeft zo’n ferme en tegelijk warme toon, niemand speelt zo intens en weet dat de zaal ook tot in de tenen mee te laten voelen.
In korte tijd is accordeonist/componist Tuur Florizoone uitgegroeid tot wellicht een van de meest geliefde muzikanten van Vlaanderen. Hij won voor zijn soundtrack voor de film 'Aanrijding In Moscou' uit 2008 de publieksprijs op de World Soundtrack Awards en werd ook genomineerd voor de Prijs van Beste Muziek bij de Europese Filmprijzen.
Met grote flair en onweerstaanbare podiumprésence bewijst hij dat zijn ongewone instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de straathoek.
Melancholische, eenvoudige melodietjes die de aanzet zijn voor een breed palet aan emoties en kleuren zijn Tuurs forte. Met een minimum aan middelen, zoveel mogelijk muziek maken. De passie en emotie vonkt van zijn accordeon.
Samen met Eric Vloeimans belooft dat vuurwerk. Wat er precies gebeurt, hangt af van het moment. Zeker is in ieder geval dat deze prachtige combinatie u alle hoeken van muziek laat horen.
Twee giganten samen op Podium Windkracht: een concert om naar uit te kijken!

Van 28 mei tot 2 juli kunt u een groepsexpositie bewonderen van Robin Gerris, Mayke Verhoeven, Lisette Schumacher, Didi Lehnhausen, Maria Kokkonen en Matthias Schareman: Time Matters.
De expositie geeft een diverse kijk op het ervaren, herbeleven en koesteren van herinneringen. Na het concert kunt U in alle rust deze expositie bekijken.
Podium Windkracht Presenteert Tuur Florizoone en Eric Vloeimans
60 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten