Slide background
Slide background

Black Oak - Support Niels Duffhues

black oak - equinox tour 2017

Geen voorstellingen gevonden
Zo, daar zijn we blij mee, met de komst van Black Oak naar de Cacaofabriek!
Black Oak is de band gevormd rondom de singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak).
Beide songwriters waren al lang fan van elkaars bands.
Black Oak bestond hypothetisch al jaren, als een combinatie van beide bandnamen. “We maakten al jaren de grap tegen elkaar dat we met onze “supergroep” Black Oak op tour zouden moeten gaan,” legt van der Velde uit. Maar, het was pas in 2014 dat beide songwriters met elkaar aan de slag gingen om samen muziek te schrijven. Het resultaat was de The Black Atlantic / I am Oak split EP 'Black Oak'. Hierop stonden onder andere twee nummers die samen geschreven waren. “Onze schrijfsessies zijn heel intuitief”, vertelt Kuijken. “Geef ons een paar uur schrijftijd en aan het einde ligt er een nieuw nummer in ruwe vorm klaar”, vult van der Velde aan.
Na het uitbrengen van de 'Black Oak' split EP en een gezamenlijke tour door Duitsland en Zwitserland in 2014 bleven de heren nummers schrijven en inmiddels is Black Oak een volwaardige band, los van The Black Atlantic en I am Oak. In 2016 verscheen het debuutalbum 'Equinox' met daarop onder andere de geweldige eerste single 'The Grain'.

Als er 1 groep indruk maakte tijdens de laatste editie van Eurosonic/Noorderslag was het wel Black Oak. Liefhebbers van fantastische, ietwat fragiele muziek met geweldige (tweestemmige) zang (denk aan Fleet Foxes, maar ook Bon Iver) moeten beslist komen kijken en luisteren naar Black Oak.

Support wordt verzorgd door Niels Duffhues. Ja, hij was ooit zanger van The Gathering maar dat is inmiddels echt lang geleden mensen! De man is alweer jaren bezig met allerlei verschillende projecten. Van Fable Dust (film + muziek performance) tot ZooN, een band waarin Niels bass speelt. Vanavond zal hij het voorprogramma verzorgen middels zijn indrukwekkend, sfeervolle instrumentale muziek.

Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro/ 15 euro aan de dagkassa.
Black Oak - Support Niels Duffhues
120 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten