Slide background
Slide background

The Cactus Blossoms - Exclusief NL optreden

the cactus blossoms - you're dreaming tour 2017

zo 09 jul 2017 - 15:30 - Zaal 1
Exclusief NL optreden van The Cactus Blossoms in de Cacaofabriek!

The Cactus Blossoms is de band rondom Jack Torrey en Page Burkum, uit Minnesota, USA. Vanaf het begin speelde band de band een mix van oude muziek en nieuwe, eigen songs die naadloos in elkaar overliepen en waarbij grenzen vervaagden. Doordat de heren vrijwel al het materiaal tweestemmig zingen worden de heren vaak The Everly Brothers van de 21e eeuw genoemd. Wat ons betreft natuurlijk een groot compliment. Ook hun arrangementen lijken vooral gebaseerd op muziek van meer dan 40 jaar geleden, waarbij ze toch ook de nodige moderne melodieën weten te integreren.
Met behulp van de bekende producer JD McPherson werd een hele tijd gewerkt aan een debuutalbum. Om dat album op te nemen werden topmusici uit de Verenigde Staten gemobiliseerd, onder wie topdrummer Alex Hall, gitarist Joel Paterson en bassist Beau Sample. De heren kenden elkaar helemaal niet, maar de chemie die in de studio ontstond hoor je meteen terug wanneer je luistert naar de muziek op het debuut ‘You’re Dreaming’. Deze heren waren samen op de goede plek op het goede moment.
Hou je van tijdloze muziek, van harmony vocals, van een fraaie mix van country, folk en pop, dan moet je zeker komen kijken en luisteren naar The Cactus Blossoms.
Nederland maakte voor het eerst kennis met de band toen Johan Derksen ze had uitgenodigd voor een kort optreden bij het populaire voetbalpraatprogramma Voetbal Inside. Nooit eerder ontving de redactie van dat programma zoveel emails met vragen over de band!
The Cactus Blossoms - Exclusief NL optreden
120 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten