Slide background
Slide background
Slide background

solan & ludwig: de grote kaasrace

De brutale ekster Solan weet zeker dat hij de jaarlijkse kaas-race wint van het naburig dorp. Als hij verliest krijgt de winnaar de wonderbaarlijke werkplaats van zijn vriend, de briljante uitvinder Reodor. Maar die weet van niets… Spannende stop-motion van de Noorse animatiestudio Qvisten.
Als Solan over de traditionele kaas-race hoort tussen zijn dorp en het naburige dorp, is hij onmiddellijk enthousiast. Eindelijk een kans om zich te bewijzen als ware racekampioen! En natuurlijk wint hij, zeker als hij de hulp krijgt van zijn beste vriend Ludwig en de briljante uitvinder Reodor. Maar Reodor weet niet dat Solan een weddenschap heeft afgesloten: de winnaar van de race krijgt Reodors wonderbaarlijke werkplaats… En dan blijkt het team van de tegenstander ook nog ’s onverwacht goed!
De animatiefiguurtjes Solan en Ludwig zijn een begrip in de Scandinavische kinderfilm: de ekster en de egel uit de Noordse animatiestudio Qvisten zijn ware kaskrakers. Ze beleven de gekste avonturen tegen een typisch Noorse achtergrond van warme gezelligheid.
De grote kaas-race werd genomineerd voor een Kristallen Beer op het filmfestival van Berlijn. EYE vertoonde een aantal jaar geleden ook Solan & Ludwig en de sneeuwmachine.
Rasmus Sivertsen 2015
78 minuten
Animatiefilm, Nederlands gesproken
Nederlands
Nederlands
Noorwegen
Geen voorstellingen gevonden