Slide background
Slide background
Slide background

in het hoofd van mijn zusje

Met de persoonlijke documentaire In het Hoofd van mijn Zusje heeft regisseur Ingrid Kamerling een speciale missie: psychische problemen (onder jonge mensen) meer bespreekbaar maken. De film ging afgelopen NFF in premiere en gaat over haar zusje Vivian die in 2010 op jonge leeftijd een einde aan haar leven maakte. De film gaat over de zoektocht naar het waarom en staat stil bij de sociale druk die jonge mensen ervaren. Ogenschijnlijk was er niks aan de hand met Vivian.
In het hoofd van mijn zusje is geregisseerd door Ingrid Kamerling. In deze poe?tische en tegelijkertijd rauwe documentaire kruipt de filmmaakster in het hoofd van haar zus, die op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven maakte. De beelden bewegen langs werkelijkheid en fantasie, onderbewustzijn, dromen en gedachten. Een ‘coming of age’-verhaal over de zoektocht naar identiteit. De zusjes leveren elk hun eigen strijd, maar is hun strijd wel zo verschillend? Geleidelijk vervagen de grenzen tussen de zussen, tot het punt dat we ze niet meer van elkaar kunnen onderscheiden. In het hoofd van mijn zusje is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid.

De documentaire ging in premie?re op het Nederlands Film Festival 2016 en maakte veel los in de Nederlandse en Italiaanse media. De film won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italie? en de 'best documentary award' op het International Film Festival Delhi.

Bij het nagesprek is regisseur Ingrid Kamerling aanwezig i.s.m. 113 Online Zelfmoordpreventie en de Mental Health Foundation o.l.v. Luc Schoot.
Luc Schoot heeft 15 jaar ervaring met depressie en heeft zelf ook op de rand gestaan. Nu probeert hij met volledige openheid meer ruimte te creëren voor deze ervaringen.
Ingrid Kamerling 2017
60 minuten
Documentaire
Nederlands
Nederlands
Nederland
Geen voorstellingen gevonden